Balanceren

Balanceren van de wielen
Last van een trillend stuur, dashboard of stoel tijdens het rijden? Dit kan betekenen dat de wielen in onbalans zijn en gebalanceerd moeten worden. Na het balanceren van de wielen rijdt u weer prettiger, zuiniger en veiliger. Daarnaast zorgt het balanceren ervoor dat er minder kans is op bandenslijtage.

Wanneer het wiel niet goed gebalanceerd is heeft het slechter contact met de weg. U merkt dit bijvoorbeeld doordat je stuur of dashboard trilt bij hoge snelheden (100 tot 140 km/uur), of doordat uw stuur zich langzaam heen en weer beweegt bij een lage snelheid (40 tot 70 km/uur).

Wat is balanceren?
Bij het balanceren van de wielen, brengen wij een kleefgewicht (bij licht metalen velgen) of slaglood (bij stalen velgen) aan in het wiel. Voor het plaatsen van het kleefgewicht of slaglood maken wij gebruik van de balanceermachine. Deze machine geeft met een laser de precieze plek aan van waar het kleefgewicht of slaglood geplaatst moet worden.

Balanceerapparaat
Bij BandenService Lochem werken wij met het balanceerapparaat: De Hofmann Megaspin 820.

‘De Hofmann Megaspin 820 is de absolute top op balanceergebied. Zeer eenvoudig automatisch alle wieldata inmeten met ondersteuning van de laser point. Vervolgens de beschermkap sluiten en binnen enkele seconde exacte weergave van de onbalans in het wiel. Met de nieuwste future One Weight Balancing volstaat het om slechts op 1 plek balanceergewicht te plakken. Dit spaar enorm veel wielgewicht en bovendien tijd’.

https://bandenservicelochem.nl/wp-content/uploads/2021/11/balanceren2-300x200.jpg