Roadforce Balanceren

Het balanceren van wielen doen wij ook met de nieuwste HunterGSP9700 Road Force Touch machine. Welke naast de normale balanceer machine ook de krachtvariatie in de band kan meten en waar nodig kan corrigeren.

Wat is Roadforce balanceren?

Roadforce balanceren is een unieke methode die door middel van een aandrukrol op de band met 680 KG gewicht ,tijdens het balanceren, de afwijking in de band en/of velg controleert en hierover advies uitbrengt. Daarnaast geeft het apparaat advies over de positie van de plaatsing van de band en in welke positie de band verdraaid moet gaan worden voor minimale rolweerstand en minimaal gebruik van corrigerende gewichten.

Straighttrack metingen
Naast deze Roadforce methode heeft de Huntermachine ook een Straighttrack meting. Deze meting geeft aan of de structuur van de band ervoor zorgt dat de auto naar links of naar rechts trekt. Ook geeft de meting aan waar het wiel geplaatst moet worden om de auto zo goed mogelijk te laten rijden.

Wanneer Roadforce balanceren?
Veel auto`s hebben last van trillingen in het stuur, in de auto of trillingen bij een bepaalde snelheid ook al zijn de velgen recht en banden (als) nieuw. Er komen helaas veel afwijkingen voor in nieuwe banden die met normaal balanceren niet worden opgemerkt. De Hunter Roadforce meting zorgt ervoor dat we deze fout kunnen opsporen in de band of de velg en deze hierna in de meeste gevallen kunnen corrigeren.